To chyba ja podnosiłem ostatnio na forum że Vitafit i Ostrowia poza smakiem rozpuszczalnością niczym się nie rożnią. Jakość białka/skład aminokwasów identyczny. Wychodzę z założenia, że lepiej kupić większą ilość ostrowi (900g paczka a nie 750 g) i taniej to wyjdzie (Vitafity podskoczyły teraz do 36zł) - mam wrażenie, ze Ostrowia jest bardziej [...]
Ale o cenie i jakości gainera zawsze decyduje ilość i jakość białka. Oczywiście możesz zwracać uwagę głównie na węgle, ale patrząc wg Twojego kryterium najlepszym gainerem będzie carbo o różnych węglowodanach . I do tego najtańszym.
Jakość białka Ostrowia jest identyczna jak Vitafit i inne z niskiej półki. Vita fit ma lepszy smak i rozupuszczalność ale jeśli komuś na tym nie zależy - to najlepiej ostrowia.
Nie wiem o co chodziło innym zabierającym głos w tym temacie, ale mi nie chodziło o jakość białka, lecz o mało precyzyjną informację dotyczącą zawartości tej odżywki (niby wszystko zgodnie z prawem)... I tylko o to... O nic więcej...
mozesz kupić i brać w ten sposob: Gajner: Dni dtreingowe: 50gr między pierwszym a drugim śniadaniem,70 gram ok. 30 min po treingu.Jeżeli masz szybką przemiane materii możesz jeszcze wziąść na noc ok.30-40gr. Dni nietreningowe: 50gr między pierwszym a drugim śniadaniem i tak j/w jeżeli masz szybką przemiane materii możesz jeszcze wziąść na noc [...]
przede wszystkim bardzo ograniczysz udział mikroelementów w swojej diecie stosując taką bądź co badź jałową dietę, oczywiście jakość białka w odżywce białkowej jest bardzo wysokiej jakości jednak jest to produkt wysoko oczyszczony pozbawiony witamin i minerałów, kolejna sprawa, to ilość płatków może spowodować problemy (nie u każdego), ale też [...]
Jakość białka Trec, Olimp, Ultmiate, Extensor nie podlega wątpliwości. Jest to czołówka w Polsce jeśli chodzi o Whey. Różnia się głownie smakiem i ceną. Z natnszych najlepiej pasuje mi WPC TREC o smaku naturalnym z droższych Whey Prostar Ultimate moj ulubiony smak to jerzynowy.
Zwracam mocno uwagę na ilość i jakość białka. Dużo tłuszczy bo z WW sie nie wyrabiam. Robie co moge choć na pewno idealna dieta to nie jest. Pod cyklon ją podszlifuje spokojnie :)
Głównie ze względu na hydrolizat, choć teraz to jest połączenie hydrolizatu i izolatu, ale jednak wph jest szybszym białkiem. Moje pytanie głównie kierowalem tym czy jakość białka od tej firmy jest dobra, a może bardzo dobra czy przeciętna.
A ja czasem zamieniam bialym serem. A po czym poznac ze jakosc bialka jest OK. Mozesz wiecej napisac, bo o tym szczerze mowiac nie slyszalem, ze ser bialy nie jest OK jako bialko. Czasem wieczorem po treningu wcinam ser bialy zamiast piersi z kurczaka. Po prostu codziennie piers z kurczaka albo cos podobnego - to sie nudzi.
Nie mam pojęcia w jaki sposób można ocenić jakość białka po aminogramie. W jednym będzie więcej waliny na korzyść izoleucyny, w drugim odwrotnie i które niby jest lepsze? Białko to białko, nikt przecież nie analizuje aminogramów kurczaka, ryby czy jaja.